Blog

6 Maddede Horlamanın Sebepleri ve Tedavileri

6 Maddede Horlamanın Sebepleri ve Tedavileri

Yorucu geçen bir günün ardından yatağa, eşinizin yanına geçmekten daha iyi bir şey yoktur. Ta ki horlayana kadar…

Horlama problemi hem kişinin kendisi hem de çevresindekiler için çoğu zaman büyük bir problemdir. Peki bu sorunun önüne geçmek için çözüm nedir? Horlamanın birçok nedeni olabileceğinden, birçok çözümü de vardır. Bu yazımızda 6 maddede horlamanın sebeplerini tartışacağız. Ne de olsa sorunun nedenini bilmek çözümü için anahtardır.

  1. Uyku Pozisyonu

Uyku pozisyonunuz horlama nedeniniz olabilir. Bazı araştırmalara göre sırt üstü uyumak dilinizin boğaz arka duvarına ve damağınıza baskı yaptığından titreşimli bir sese, yani horlamaya sebep olduğunu gösterdi. Horlama problemi yaşıyorsanız uyku pozisyonunu değiştirebilirsiniz. Yan pozisyonda uyumak horlamanızı azaltmaya yardımcı olur.

  1. Fazla Kilolar

Fazla kilolar hayatımızın birçok noktasında problem yaratır. Horlamak da bu problemlerin başında gelir çünkü fazla kilolu kişilerin boynuna daha fazla ağırlık yüklenir. Bu yüzden de nefes alış-verişi etkilenir ve horlamaya sebep olur. Eğer fazla kilolardan mustaripseniz iyi bir diyet ve egzersiz programı hem horlamanızı önler hem de yaşam kalitenizi arttırır.

  1. Alkol Kullanımı

Sık alkol kullanmak horlamanın en önemli sebeplerindendir. Bunun sebebi, alkolün boyun kaslarımızı olumsuz etkilemesidir. Özellikle yatmadan dört veya beş saat önce içtiğiniz alkol horlamanızı kolaylaştırır. Bu yüzden alkol tüketimine ve saatlerine dikkat etmekte fayda var.

  1. Yastık Alerjenleri

Horlama probleminin bir başka nedeni yeterince hijyenik olmayan yastıklardır. Eğer yastığınız antibakteriyel materyallerle yapılmamış veya yeterli hava sirkülasyonu yoksa biriken toz yüzünden geceleri horlayabilirsiniz. Ayrıca evcil hayvanınız varsa yatağınızda uyumasına izin vermemek de yastığınızın hijyenini korumanız için önemlidir. Ayrıca doğru yastık seçimi yalnızca horlama problemini değil sırt ve boyun ağrılarının önüne de geçer.

İşte bu noktada FOM Joker model yastığı harika bir seçimdir. Bunun sebebi FOM Joker yastığının son derece işlevsel olması ve tamamen antibakteriyel materyalleriyle hijyeni desteklemesidir. Ayrıca dış kılıfının kolayca çıkarılıp takılabilmesi sayesinde kolayca yıkayabilirsiniz. Bu sayede yastığınızın hijyeni konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

  1. Düzensiz Uyku

Horlamak hayatınızın bir parçası olmuşsa düzensiz uyuyor olabilirsiniz. Düzensiz uyumak horlamayı arttıran nedenlerden biridir. Bu yüzden kendinize bir uyku rutini oluşturmak veya uyumadan önce rahatlatıcı sesler dinlemek gibi yollarla uykunuzu düzene sokmayı deneyebilirsiniz.

  1. Susuz Kalmak

Su tüketiminin ne kadar önemli olduğunu birçok kez görmüşsünüzdür. Gerçekten de yetersiz su tüketimi hayatımızın her noktasında bizi olumsuz etkiliyor, uykuda bile. Yetersiz su tükettiğimizde burundaki ve damaktaki enzimlerin oluşumu yavaşlar. Bu yüzden de daha yapışkan bir hal alır. Bunun sonucunda da horlama problemi yaşarız. Günde 1.5-2 litre su tüketmek yetişkin bir kişi için önerilen miktardır. Eğer sıvı tüketmenize engel olan bir böbrek hastalığına sahip değilseniz su tüketimini artıracak çözümler bulmalısınız.