Blog

Uyku Ürünleri

Televizyon karşısında uyuyakalmanın dayanılmaz hafifliği, bir sabah ansızın gelen dayanılmaz sırt ağrısına dönüşür. Yastıksız geçen gecelerde ya da yastık dışındaki her şeyin yastık olarak kullanıldığı öğrenci evlerinde toplu boyun tutulmaları yaşanır. Yer yataklarına eşlik eden geleneksel yastıklar güzel duygular verirken birkaç kemiğinizi ödünç alır. Uykuya dair ürünlere önem vermedikçe yaşanan her problem sağlığınızı tehlikeye atar. Peki zihnin ve bedenin yenilenmesi için tek besin kaynağının sağlıklı bir uyku olduğunu söylesek, önem vermemeye devam eder miydiniz?

Aynen devam, diyen arkadaşlara sözümüz yok. Onlar kütüphane koltuklarında bile uyuyabilen, ismi duyulmamış otobüs firmalarıyla 22 saatlik yolu kesintisiz uykuyla gidebilen bordo bereliler. Yok ben yaşamayı ve kendimi seviyorum, diyorsanız okumaya devam edin ve sağlığınızı kalitesiz uyku koşullarından kurtarın.

YATAK SEÇİMİ

Aslan yattığı yerden belli olamayacak kadar kötü durumdaysa, yatak seçiminde hata yapmıştır. Sağlımızı böyle kötü durumlara sürükleyen her türlü vaziyetten uzak durmaya çalışırken genelde uyku konforunu ikinci plana atıyoruz. Ufak bir sorun gibi gözüken konfor eksikliğinin hayatımızın tümüne etki ettiğini fark ettiğimizdeyse çok geç oluyor. Ağrılarla ve moral bozan sızlanmalarla dolu günlere yokuş aşağı yuvarlanmamak için, kendinize en uygun yatağı seçtiğinizden emin olun.

1.Yatak Sertliği Nasıl Olmalı?

Bir yatağın ne derece sert olduğunu anlamak için önce ihtiyacınız olan sertlik seviyesini bulmanız gerek. Bu seviye vücut tipinize, ağırlığınıza ve bedeninize göre belirlenir. Ayrıca bir yatağa herkes aynı anda yumuşak ya da sert demeyebilir. Uyku genellemeye gelmez. Her uykucunun kendine has konfor stili vardır. Yatağınız sizin için çok sertse vücudunuza aşırı baskı yapabilir. Çok yumuşak olduğunda ise vücudun duruşunu kötü etkileyebilir ve hatta bu olumsuz tepkiye alıştırarak vücut şeklini bozabilir. Bu yüzden yatağınızın sertliğini yerinde test etmeniz gerek.

2. Yatak Kalınlığı Nasıl Olmalı?

Yatak kalınlığı ağırlığınıza göre ayarlanmalı. Kilonuzun fazla olduğunu düşünüyorsanız, sizi daha rahat bir prensiple taşıyacak kalınlıktaki şilteye ihtiyacınız var. Eğer tam tersini, yani zayıf olduğunuzu düşünüyorsanız yüksek seviye kalınlığa gerek duymazsınız. Tıpkı yastık tercihindeki gibi hafızalı süngerlere başvurabilirsiniz. Öte yandan bu süngerler, şekil alırken içe çökme yöntemiyle çalıştığı için ağırlığın artışı uyuyan kişiye olumsuz etki verir. Bu nedenle kilolu kişiler için en uygun yatak türü kalın, yaysız ve ortopedik yataklardır.

YASTIK SEÇİMİ

Yorgun argın olacağınızı her halinden belli eden yoğun bir günde, başınızı yastığa koyup uyuma hayali sizi ayakta tutar. Eğer bu tarz hayalleriniz yoksa, muhtemelen evde sizi bekleyen mükemmel bir yastık da yok demektir. Size en iyi uykuyu sağlayacak ürünlerin kelimenin tam anlamıyla ‘’başında’’ gelen yastık, vücudunuza sağladığınız dinlenmede müthiş bir rol oynar. Bu nedenle, dinlenme konforunuzu maksimum seviyeye çıkarmak için en uygun yastığı seçmeniz gerekir.

1. Yastık sert mi yoksa yumuşak mı olmalı?

Konfor noktasında sertlik ve yumuşaklık ayarı öne çıkar. Çok yumuşak bir yastık, başınızın ağırlığını taşıyamaz ve içe gömülür. Sert yastıklarda ise başınız vücudunuza göre yüksekte kalır. Bu tarz anlaşmazlıklar son derece rahatsızlık vererek uykuya dalmanızı zorlaştırır. Samanlıkta iğne arar gibi en iyi yastığı ararken olur olmadık zeminlerde uyuyakalmamak için, Visco yastık modelini tercih ederek tüm sorumluluğu şekil hafızalı süngere bırakın. İhtiyacınız kadar olan sertliği ve yumuşaklığı bedeninize göre ayarlasın. Visco yastıklar hakkında daha fazla bilgi için buraya* tıklayın.